Valpolicella Ripasso 'Superiore' | Benazzoli Op aanvraag
E-Mail
Vraag

Wijnmaaksters
Het wijnhuis Benazzoli wordt gerund door 2 jonge wijnmaaksters namelijk de zussen Giulia en Claudia. Waar Giulia vol passie haar ding doet in de wijngaarden, doet Claudia hetzelfde in de wijnkelder. Zij versterken elkaar onwijs en weten samen van de druiven uit hun wijngaarden, serieuze wijn te maken. De Wijngaarden liggen in de Valpolicella streek en hebben een grote diversiteit aan hellingen en micro klimaten.

Vinificatie
Valpolicella Ripasso superiore Benazzoli: Ripasso is een speciale manier van wijn maken en dat alles begint bij de Amarone (wijn waarvan de druiven gedroogd zijn op stromatten in de zon). De eikenhouten vaten waar de Amarone in is vergist, worden hergebruikt voor de Ripasso. Al die pulp, schilletjes, geur en smaak blijven natuurlijk gedeeltelijk achter in het eikenhouten vat. De eerste stap is het maken van een wat stevigere Valpolicella wijn, die vergist wordt in RVS tanks. De wijn wordt vervolgens overgestoken naar de “Amarone-vaten” en ondergaat daar een tweede gisting voor 10-12 dagen. Zo trekt al die smaak en alle aroma’s in de nog jonge wijn en geeft nog meer concentratie, smaakstoffen en complexiteit.

Naast dit alles, ontwikkelt de wijn natuurlijk ook wat meer alcohol. Hierna rijpt de wijn verder op verse eikenhouten vaten voor  nog 24 maanden lang.

Smaak en wijnspijs

Het resultaat is een goed geconcentreerde, volle doch zachte wijn met veel complexiteit. Je proeft en ruikt waanzinnig veel verschillende tonen. Gedroogd fruit zoals bosvruchten, laurier, kruidnagel, vanille en tabak. In de achtergrond proef je nog steeds de Amarone terug (rozijntjes). De tannine zijn goed geïntegreerd en de wijn is zacht en bijna sappig te noemen. In de afdronk wat gedroogd fruit, specerijen, vanille en kruiden. Deze wijn is ideaal te serveren bij stevige harde kazen en gegrild vlees met paddenstoelen.

Ben je geïnteresseerd in dit product. Laat ons uw adres en telefoonnummer gecontacteerd te worden door onze diensten.

Naam *

Voornaam *

Bedrijf *

Postcode *

E-mail *

Telefoon *

* Vul alle verplichte velden

Geen bijkomende informatie
Gelijkaardig(e) artikel(s)
  • Service
  • Persoonlijk contact
  • Afgestudeerd vinoloog
Cookie-instellingen aanpassen

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen.

Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.

  • Instellingen aanpassen
  • Alle cookies accepteren en verdergaan naar de site